Maatregelen tegen corona (update 14 oktober)

16-10 Nieuws

Dinsdag 13 oktober hebben we tijdens de persconferentie te horen gekregen dat de maatregelen verder worden aangescherpt. Helaas heeft dit ook gevolgen voor de hockeysport. Welke dat zijn lees je hieronder.

Geldende maatregelen bij Avanti vanaf 14 oktober

De competitie is stilgelegd
Dit geldt zowel voor competitie op zaterdag van alle jeugdteams als de competitie op van alle seniorenteams. Op dit moment heeft KNHB alle competitiewedstrijden voor de komende 4 weken afgelast. Het is nog niet bekend of deze op een later moment ingehaald moeten of kunnen worden.

Er wordt niet meer getraind door seniorenteams (18 jaar en ouder)
Sporters van 18 jaar en ouder mogen alleen sporten met maximaal 4 personen tegelijk en op anderhalve meter afstand. Dit is tijdens een normale hockeytraining niet mogelijk. Daarom is er besloten om alle trainingen van seniorenteams voorlopig af te gelasten. We onderzoeken op dit moment of we een alternatieve vorm van training kunnen aanbieden. Hierbij zullen we ook kijken naar de adviezen van de KNHB.

Trainingen van juniorenteams gaan wél door
Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Voor deze groep gaan de trainingen dus wel door. Kinderen met klachten blijven natuurlijk thuis!

Aanmelden voor trainingen blijft verplicht
Geef minimaal 24 uur van tevoren in de LISA-app aan of je bij een training of wedstrijd aanwezig bent. Ben je afwezig? Geef dit dan ook in de LISA-app aan. Zo weet je trainer meteen hoeveel mensen er meetrainen. Vragen of (inlog)problemen met de app? Stuur dan een mail naar [email protected].

Na de training of wedstrijd verlaat je het terrein
Sporters die klaar zijn met hun eigen training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.

De kleedkamers zijn dicht
Op aanraden van de hockeybond hadden wij de kleedkamers al op slot vanaf 29 september. Dat blijft zo. Dit betekent dat iedereen zich thuis moet omkleden en douchen.

Geen toeschouwers bij trainingen
Voor, tijdens en na de trainingen mogen er geen toeschouwers aanwezig zijn. Dit betekent dat ouders/begeleiders het sportterrein niet mogen betreden. Kinderen worden dus gebracht en gehaald bij de poort (houd ook hier 1,5 meter afstand). Bij de jongste jeugd zal de trainer de kinderen begeleiden van de poort naar het veld.

De kantine is dicht
Er kunnen dus geen dranken of versnaperingen verkocht worden. Het clubgebouw is alléén open voor het gebruik van de toiletten, verder is het niet toegestaan om binnen in het clubhuis aanwezig te zijn of plaats te nemen.

De basisregels blijven natuurlijk gelden

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen.

Avanti baseert de maatregelen op de regels en adviezen van de Rijksoverheid, NOC*NSF en de KNHB. Kijk voor meer informatie op:

 
16-10-2021 Bestuur